5 måder at få det bedste ud af din privatundervisning på


Privatundervisning er en mulighed for at få skræddersyet undervisning til netop dine behov. Det er jo fantastisk - men hvordan drager du størst mulig nytte af det? Artiklen her giver 5 tips baseret på MathTutors' erfaring.


1) Vær åben omkring dine behov

I privatundervisningen står du i midten og det kræver derfor, at du er åben omkring dine behov. Hvad er du god til? Hvor har du huller? Hvordan lærer du bedst? Alle disse ting skal du og din tutor sammen finde ud af, så du får det bedst mulige ud af den tid I sidder sammen. Husk også, at din tutor jo ikke skal give dig karakter så det er et helt risikofrit miljø og der er derfor ingen grund til at holde dig tilbage.


2) Vær bevidst om forskellen på lektiehjælp og privatundervisning

Det ligger næsten i ordet "lektiehjælp" -- her får du hjælp til at klare de daglige lektier og det er jo fint og kan skam også være værdifuldt. Men privatundervisning er mere end det. Når MathTutors arbejder med vores elever gør vi meget ud af, at der også bruges tid på privatundervisning. Det er her, hvor du sammen med din tutor arbejder på et emne, du har svært ved som måske ikke har noget med det i laver i skolen at gøre. Selvfølgelig er din undervisning og lektierne i skolen vigtig, men det er igennem privatundervisning, at de fleste af vores elever føler de tager de virkelig store spring. Og opnår de ønskede resultater. Se også Forskellen på lektiehjælp og privatundervisning.


3) Undgå at blive distraheret under undervisningen

At holde koncentration og fokus er selvfølgelig vigtigt for al undervisning, men alligevel er det særlig vigtigt i privatundervisning. Her er du på hele tiden og undervisningen bevæger sig i dit tempo. Der er derfor ikke råd til, at du døser hen eller bare siger "ja, ja" for at komme hurtigt videre. Sørg for, at du og din tutor sidder et sted, hvor I ikke bliver forstyret. Sæt din mobil på lydløs. Sig til dig selv, at de næste timer er det matematik du fokuserer på og alle de andre vigtige ting i dit liv er der tid til bagefter.


4) Forbered dig og følg op

Fordi sessionerne ikke kun er lektiehjælp, men også undervisning, så vil det kræve noget forberedelse af dig. Det er typisk ikke meget mere end 5-10 minutter mellem hver gang, hvor du repeterer, hvad I arbejdede med eller måske arbejder med en enkelt eller to opgaver som din tutor har givet dig. I det lange løb er det ofte undervisningsdelen, der giver de store resultater, så det er værd at investere lidt tid i den.


5) Få en rytme, der passser dig

Rigtig mange har en meget travl hverdag. Efter skolen er der selvfølgelig vennerne og derudover er det ikke unormalt at have en-to fritidsinteresser, hvor man bruger meget tid. Det betyder, at der er en masse logistik, der skal gå op og det er vigtigt, at du som elev tager ansvaret for sammen med din tutor at finde en rytme, der passer dig. Som vi taler om i [7 gode råd til at lære og forstå matematik], er stabilitet vigtig i al indlæring og især for matematik, hvor emnerne bygger oven på hinanden.


Vi håber, at du kan bruge den viden vi har samlet fra vores mange elever til at også du får mere ud af din privatundervisning i matematik!