MathCorner


På denne side finder du korte indlæg målrettet dig der gerne vil blive bedre til matematik. Tilmeld dig nyhedsbrevet nederst på siden og lad os holde dig opdateret når der kommer nyt indhold.


5 måder at få det bedste ud af din privatundervisning på

Privatundervisning er en mulighed for at få skræddersyet undervisning til netop dine behov. Det er jo fantastisk - men hvordan drager du størst mulig nytte af det? Artiklen her giver 5 tips baseret på MathTutors' erfaring.

Læs mere »


Forskellen på lektiehjælp og privatundervisning

Det kan virke som en unødig akademisk diskussion at forstå forskellen på lektiehjælp og privatundervisning. Ikke desto mindre har vi hos MathTutors konstateret, at det at forstå forskellen har en stor indflydelse dels på planlægningen af de enkelte sessioner og dels på elevens udbytte af forløbet; ofte allerede efter blot 3-5 sessioner.

Læs mere »


6 Smarte muligheder i GeoGebra

GeoGebra er et godt og gratis matematikprogram til computer. Her følger 6 smarte funktioner, som GeoGebra kan hjælpe dig med. Når du kender til de følgende muligheder, kan du løse en del matematikopgaver blot ved nogle få klik.


Læs mere »


10 (gen)veje til et 12-tal i gymnasiet

Skal du bruge et højt snit for at komme ind på din drømmeuddannelse? Eller ønsker du bare at klare dig godt i matematik? Så læs videre her og få nogle tips til, hvordan du bedst opnår det resultat du gerne vil. Du kan selvfølgelig også bruge tipsene selvom mindre end et 12-tal kan gøre det - principperne er de samme. Det kræver selvfølgelig noget arbejde at klare sig godt, men hvis bare du sørger for at arbejde smart og på den rigtige måde kan du spare tid, få et bedre resultat og have det sjovere undervejs.

Læs mere »


Bliv god til matematik på internettet

Pensum i matematik er meget internationalt. Selvfølgelig kan der være nogle forskelle i præcis hvilket stof der gennemgås, og på hvilken måde, de forskellige lande imellem, men overordnet set er det jo den samme teori der skal læres. En af fordelene ved dette er, at det gør at du har rigtig gode muligheder for at søge hjælp på nettet, for der er med garanti andre der har stået over for netop de udfordringer du har her og nu. I det følgende vil vi kort nævne nogle kilder der kan være gode (og sjove!) at bruge.

Læs mere »


7 gode råd til at lære og forstå matematik

Matematik adskiller sig fra mange af de andre fag man støder på i både folkeskolen og gymnasiet. Måske det også er derfor, at de fleste har et noget ekstremt forhold til matematik: enten kan de lide det eller også afskyr de det. I følgende blog-indlæg får du som elev på især de gymnasielle uddannelser nogle værktøjer til, hvordan du kan få lettere ved at lære og forstå matematikken, så du kan klare dig bedre i den daglige undervisning, de mange afleveringer og selvfølgelig eksamenen.

Læs mere »